Followers

Selasa, 26 April 2011

Alhamdulillah Lulus Test JPJ

Hoyye.. hoyye sudah lulus JPJ. Hanya mengambil masa selama sebulan dan beberapa hari sahaja untuk menamatkan dan membuang lesen L. Alhamdulillah, tadi sudah boleh berlagak dengan lesen P. Hello, orang dah pakai kompeten dah kot? Heran ke aku kalau orang pakai kompeten aku baru pakai P. Tak heran pun kot? ahaks..

Taknak cite pun sal lesen P ni sebenarnya tapi nak cite sal abang-abang JPJ yang sangat baek hati. Sumpah, aku rase incik-incik JPJ Tapah, Perak ni merupakan JPJ yang paling baek. Terhutang budi aku dibuatnya. Lagi sakan, kawan aku sampai angau dengan incik jpj yang bawa dia ke jalan raya. Memang rezeki kawan aku jugak walaupun enjin mati di tiga penjuru tapi still xkene turun kete. Adeshhh! sangat baek kot. Motip dorang baek sebab kitorang maybe budak UPSI yang perlu menduduki final di sebelah petangnya dan kami merupakan special pesaket dan perempuan.perempuan cantek gitu.


CANTEK? (perasan banyak)


Ofkoz la.. hahahha. Kalau xcantek, comel dan perasan tak dapat kot test kat bukit 3 kali kot. Hah? Sape mau bagi kalau kete meluncur ke belakang boleh repeat bukit 3 kali? Sape mau bagi kalau terlanggar lampu isyarat tapi tak dijatuhkan kesalahan mandatori? Hehehe.. hanya incik-incik JPJ Tapah yang berbudi bahasa tue saje yang bagi. Kondisi ujian di bukit membuatkan aku teringat dan terhutang budi pada En. Mohd Junazly B. Sariffuddin salah seorang Pengurus Pengangkutan Jalan JPJ, Tapah yang menanti aku di bukit sebanyak 3 kali tadi. Aku hanya mampu melihat incik tue menepuk-nepuk dahi beliau melihat gelagat aku. Selagi boleh merayu.. rayulah! apa mau malu?? hahaha.. ceh! Patot lulus.



Situasi di mana aku amat terhutang dengan pegawai yang tunggu di bukit tadi..



Sebelum ni kalau latihan, kereta aku hanya meluncur ke belakang time mula bodoh-bodoh kenal kete dan pegang stereng je! Lepas tue dah tak berundur ke belakang lagi. Tp tadi terberundur sebanyak 3 kali bila kaki xdapat tekan clucth sebab terketar-ketar. Nie maybe rejeki aku kot xnak kasi repeat lagi.


Tue baru kesah tentang bukit. Kesah tentang parking xde ok! Ok kot parking 2. Hanya mengambil masa dalam 2 minit lebih untuk selesaikan parking. Bukan aku cakap, tapi JPJ 2 yang take time. Hehehe.. Then kesah jalan raya bermula. Pegawai yang lead aku tadi En. Azmizi. Sepanjang jalan kenangan incik nie cakap, next week boleh datang buat sekali lagi sebab tadi langgar lampu isyarat. Bercelaru kot incik ni ugut-ugut aku sepanjang jalan tadi. Memang aku tak fokus langsung sampai tak tentu arah.


Lastly, sampai je dalam IMK incik 2 pun tersenyom suruh sign! Alhamdulillah, LULUS. Driving macam sewel pun incik tu kasik lulus. Maybe incik tu kesian kat aku kot? Kan muka aku muka kesian. Aku hanya mampu cakap terima kaseh incik~ Tu je la.. lebih-lebih aku xtau..

.
.
.
.
AKHIRNYA
.
.
.
.
.


jeng3.


TADAAAAAA~





dan BERSEDIA untuk..


 :P


p/s: terima kaseh incik-incik JPJ yang baek hati ^^



9 ulasan:

  1. amboi...tahu nama penuh kot....he he he...abg Junazly bin Sariffuddin tu... =P

    BalasPadam
  2. haha.. mustilah! sbb die yg sign kat kertas 2.. terhutang budi ku pdanya

    BalasPadam
  3. hahahha lawak je...ko nkn amik lesen nih..pape pom da dpat lesen 2 berhati2 la bwak kereta...

    BalasPadam
  4. ahakss.. ko je ckp lawak.. aku mcm nk mampos nk nanges incik 2 ckp cemtu.. neway thx ur advice..

    BalasPadam
  5. salam macam kenal je name mohd junazly bin sariffuddin tu..saye rase saye je yang ade name tu daLAm dunia yang fana nie..pe pe tahniah ye norhidayu anuar..semoga anda mengingati mohd junazly ni ketika bawak kete di bukit..haha

    BalasPadam
  6. mmg ler ade.. klu xde, sye xlulus lah! muehahaha.. sye salu teringatkan incik junazly ni bila naek bukit.. haha

    BalasPadam
  7. yeke teregt kt saye?besnye de jgk org egt kat saye..hahaha name fb cik hidayu pe?saye rase penah add tapi tk di approve..kalau baik hati add facebook saye k..TOK HAJI..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...