Followers

Rabu, 27 April 2011

Mei: Penukaran Semua Propict Laman Sesawang Secara Super Skema

Memandangkan exam sudah abes dan pendiskusan (jahanam bahasa bongok!) telah dilakukan bersama penyelia latihan mengajar, maka akan bermulalah bibit-bibit percintaan di alam sekolah. Disebabkan hal ini, aku akan melakukan penukaran secara besar-besaran terhadap semua profile picture laman sesawangku agar menjadi super skema. Aku akan meremove semua aksi-aksi menggedik di dalam FB khususnya. Opsss. dalam FB aku dah lama kot tade album gambar aku!
Gambar yang akan mendatangkan spekulasi negatif adalah seperti ini









 
Gambar2 begini tidak melambangkan aku seorang bakal guru yg berpraktikum


jadi


Tiada penggunaan gambar begini di mana-mana laman sesawangku selepas 9 Mei 2011.



tapi




gambar begini tape.. dibenarkan. membaca amalan yg mulia :P







Tujuan ini dilakukan kerana aku tahu berdasarkan kepada akak.akak dan abang.abang senior yang keluar berpraktikum, FB mereka bakal diserang oleh segerombolan pelajar di dalam sekolah berkenaan. Ini sekaligus mendedahkan sebahagian hidup aku sebagai seorang bakal guru kepada bakal pelajar aku nanti. Jadi, sebagai seorang bakal guru hasil didikan UPSI, aku takkan sesekali menunjukkan contoh.contoh untuk pelajar aku turut menggedik sekaligus tidak akan menghormati aku sebagai guru mereka nanti.
Sebagai seorang bakal guru yang akan keluar berpraktikum kurang dari 2 minggu lagi tindakan drastik perlu diambil oleh aku. Antara tindakan tersebut.

.
.
.
.
.
Kuasai content! Lagi bersyukur kalau pengetua suruh mengajar Peng.Am (masak aku)
.
.
Berlagak skema (macam bagus)
.
.
Berlagak garang (aku garang kot)
.
.
Berlagak pandai (cekgu tak boleh cakap 'XTAU')
.
.
Berlagak bawa rotan (berani ke nak hentak rotan atas meja?)
.
.
.
.
.
Semuanya perlu BERLAGAK!


Berlagak bukan dalam erti kata bodoh sombong tapi berlagak secara positif. Di situ, keyakinan diri bakal terbina. InsyaAllah. Perjalanan menuju JIHAD Allah itu tidak sukar tetapi perlukan ketabahan.


4 ulasan:

  1. g.luck ckgu ayu

    BalasPadam
  2. terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

    Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

    Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

    BalasPadam
  3. visit here frm Egypt~

    http://coretanfadlisabri.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. Anon: tq ya! kamu anon yg baek :)

    Nadh: tq nadh, nnt rajen2 ayu follow ok

    Fadlisabri: oke2.. klu free~

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...