Followers

Khamis, 3 Mac 2011

Saya Bukan Cekgu Yang Garang!

Legaaaaaaaaa. Lepas sume tekanan perasaan. 2 minggu lebih aku seperti bernafas tapi xlepas gara-gara macro teaching nie! Alhamdulillah, tadi suda settle. Aku memang tak nak show vid aku dalam kelas sebab aku tau budak-budak kelas aku sgt gila. Tapi untuk dinilai setiap pelajar yang mengambil kursus KPD 3026 perlu showkan vid macro teaching sendiri.

Tepat! Seperti jangkaan awal aku 40 orang kengkawan aku tak termasuk aku lantang mengatakan 'Ayu, teacher yang paling garang'. Korang tak adil maen tuduh-tuduh aku cemgitu. 2 hanya sekadar vid. Sebenarnya aku bukan cekgu yang garang! Gila babas malu aku time korang bising-bising kat belakang cakap aku garang!

Vid yang korang tengok 2 hanya sekadar vid. Dalam proses pengajaran dan pembelajaran itu sebenarnya aku. Lemah gemalai, mengada-ngada, lembutkan suara time mengajar 2 bukan aku! Bila aku kuatkan suara ramai yang cakap aku garang. Sebaliknya, aku nak showkan ketegasan. Tapi lain pula yang korang perhati aku. Nak buat camane 2 teknik yang aku pilih untuk capture perhatian bebudak aku yang menerawang jauh ke Nigeria kot time aku mengajar nanti.

Komen yang mengatakan aku garang memang aku amek dan aku simpan sebab nanti aku nak mengajar anak korang! Siap anak korang ngan aku! Btw, komen-komen korang sangat dihargai. Paling aku touching ada budak nie cakap

'Ayu garang? Nampak lembut tapi garang rupanya.'


Hehehehe.. aku nampak lembut tapi dalam hati tade taman ok!


Nie la rupa cekgu garang ni! Kejam sungguh!


8 ulasan:

  1. haha.takde muka garang pon ckgu nie :p

    BalasPadam
  2. a'ah kan.. tade pun muke garang..
    hahaha.. nnt cekgu kasik kamu coklat 1 ye

    BalasPadam
  3. betol...ayu je...kalo ngajar skolah menengah ade yg kne ngorat nt...hahahah..respect la cikgu2 ni..kalo cik purple..abes kne sekeh student2 yg nakal2...hehehe

    BalasPadam
  4. cik purple kamu lagi ayu n suwit2 gitu..
    hahahaha.. ngorat sy ke cik purple?
    sape2? sy nk tau. heeee~
    wOw! cik purple garangnye... takotsss

    BalasPadam
  5. ok r tu.. baru r student takut nak buli nanti.. hee

    BalasPadam
  6. oww! sye kene grg ler klu cemtu..
    nnt xde student y nk buli sy.. hee~

    BalasPadam
  7. dr senyuman itu sdh terserlah 'kegarangan' mu...:p

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...