Followers

Isnin, 21 Februari 2011

Praktikum Kamu Akan di KIV! Sila Cari Sekolah Tingkatan 6 Yang Lain!

" Saya terpaksa KIV permohonan praktikum anda di sekolah kami. Anda boleh memohon sekolah yang ada lebih banyak Form 6! "

Nie.. ayat kat atas nieee.. aku yang cukup pantang dengar. Sudah la nak KIV2 menatang apa lagi? Dah tentu-tentu kau reject aku! Aku nak buat praktikum tanpa tuntut bayaran sekupang pun dari pihak sekolah. Tu pun susah kalau nak amek lagi 2 orang budak UPSI je nak praktikum kat situ. Yang aku bengang sangat-sangat macam aku nak baham je GPK 1 tue, dari pagi aku call dia tade, then tengahari buta bila aku call tetibe die cakap dah ada sorang budak UPSI yang apply praktikum f6. Sudah kredit aku habis bercakap benda yang tak perlu dijelaskan, lastly aku punya request turut direject. Alasan.. Maaf, sebab sekolah kami hanya ada 2 kelas f6, tapi sorang budak UPSI dah apply untuk mengajar f6. Jadi, kamu nak mengajar apa nanti? Ni loyar buruk aku. (tapi xburuk pun, aku memang boleh ajar subjek nie!)

 Aku pun mula kerek dan tade langsung perasaan BERSALAH!, saya boleh ajar f4 subjek sejarah, geografi, bahasa melayu dan sastera! Huh.. kalau dah tak nak bagi suruh je aku letak ganggang. Abes citer!


Aku terdesak! Sumpah terdesak untuk semster ni. Aku terdesak dek kerenah-kerenah GPK 1 sekolah. Susah nak amek budak UPSI macam aku praktikum kat sekolah tue! Aku tade pilihan lain kecuali memilih sekolah yang ada f6.Tak rugi pun kalau amek budak UPSI macam aku praktikum. Nanti cikgu-cikgu senior boleh la buli aku.

Aku penat nak cari sekolah yang ade f6 lagi. Tunggu je la sekolah f6 panggil cikgu berkaliber macam aku ni. 

(pengetua2 hensem, sila seru nama aku!)


aku nak conteng muka GPK 1 tue kat cni!!!!

2 ulasan:

  1. hehe..target sekolah kat negeri mana?

    BalasPadam
  2. sekolah area melaka..
    last2 kene reject.. sumpah kuciwa

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...