Followers

Khamis, 24 Februari 2011

Si Gemok Yang Sihat

Salunye ramai orang yang terngiur, terpesona, terjatoh shenta dengan orang yang kurus, ramping dan sebagainya lagi kan? Kesian kat orang chubby-chubby nie. Tade sape pun yang berkenan. Nak say Hi pun berat telah la nak mengorat! Tape.. tape, orang chubby ni ekceli-meli sehat ok! Orang kurus lidi tue yang banyak saket.

Aku chubby sebab tue la aku kasi entri ni naek mencangak kat belog aku! Tak kesah pun aku chubby ke, gemok ke, gendut ke eh.. eh sumpah aku ta kesah! Sebab aku rase aku cantek bila chubby (saje aku nak perasan sorang2). Dan aku rasa aku JELIK, PELIK dan SAWAN kalau aku kurus. Makanya, telah ditentukan oleh Tuhan, aku chubby.

Orang kurus makan pun kadang-kadang maen hadap jek. Selagi boleh sumbat, selagi tue dorang sumbat! Orang chubby nie makan ikut time ok! Tade nye maen sental-sental ni. Kalau yang spesies sental-sental makan ni aku panggil die PELAHAP je!

Ni antara menu breakfast dan malam aku. Kalau sebelum ni aku men tenyeh milo dengan biskut je pepagi. Malam stop aku takkan sesekali tenyeh atau lahap milo. Tapi, sejak aku disayangi oleh Encik Pelangi (ayat nak stat menggatai) menu aku secara automatik berubah. Sebelum nie, jangan harap aku nak minum susu, nak sentuh susu pun aku geli sebab aku ta suke kaler putih-putih. Alasan sebab aku loya tengok susu yang kaler putih2 tue. Tapi... tue dulu la..

Nah! amek kau sekarang~



Tapi En. Pelangi suruh minum dengan benda nie lagi (see! si gemok maken sehat)



Pluskan Omega dengan Jeli Gamat = INCIK PELANGI



Maka,  jadinya beginilah setiap pagi dan malam!


 

Wajib, aku minum dengan cawan Doraemon ni je kalau minum susu dan cawan nie xkan sesekali aku izinkan sesiapa untuk meminjamnya!


Sekarang, Si Gemok nie akan menjadi seorang yang sehat, cergas dan walafiat!


p/s: KURUS xsemestinya SIHAT!

2 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...